YOGA

Vrij vertaald betekent yoga in evenwicht brengen, verenigen, verbinden. Al deze woorden slaan op de wil en discipline die yoga nodig heeft om de (be)oefening vol te houden. Elke vorm van yoga is de goede vorm als deze bij je past, als deze je verder brengt op jouw weg. Ze leiden uiteindelijk allemaal tot hetzelfde doel.
Yoga maakt gebruik van de natuurlijke levenskracht van het lichaam en leert ons deze aan te spreken, te gebruiken en te sturen. Hiervoor gebruikt yoga beweging, ademhaling, houding, ontspanning en meditatie.

Het mooie van yoga is dat je het kunt beoefenen zoals het bij je past. Het plooit zich als het ware naadloos.
Daarom kan en mag de uitwerking van yoga voor iedereen anders zijn.

Bij Evyn kun je terecht voor individuele yogasessies. Tijdens deze individuele sessies kan volledig ingespeeld worden op jouw persoonlijke behoeftes. De begeleiding is intensiever waardoor het vertrouwd raken met je lichaam, adem en geest wordt gestimuleerd.

In de basis wordt  hatha yoga aangereikt, maar er worden ook andere technieken uit andere vormen van yoga gebruikt. Elementen uit de pilates methode, energetisch lichaamswerk, ademtherapie, therapeutische yoga-massage, meditatie en mental coaching worden eventueel aanvullend toegepast.

Evyn heeft een aantal mogelijkheden:

Yoga voor sporters
In yoga voor sporters worden asana’s (fysieke houdingen) gebruikt om elk deel van het lichaam goed te ontwikkelen en in evenwicht te brengen. Deze methode helpt je specifieke sporttraining op een hoger niveau te brengen. Je verwerft een stuk meesterschap over de werking van je lichaam en geest.

Je voelt je lichter, vrijer en je energie stroomt beter.

Yoga Feel & Heal
Evyn heeft ervaring in het begeleiden van mensen tijdens of  na een ernstige ziekte of bij het loskomen van een verslaving.
Evyn begeleidt ook mensen die een revalidatieproces doormaken na of tijdens een blessure of na een operatie.

Opnieuw in contact komen met je lichaam maar ook kunnen aanvoelen waar de “nieuwe” grenzen liggen, werkt zeer bevorderlijk voor en heilzaam op het herstel. Je levensenergie kan weer stromen en je durft weer te luisteren naar je lichaam. Deze benadering geeft opnieuw bewustzijn en weer controle over het lichaam.

Yoga Therapie
Yoga therapie helpt je beter af te kunnen stemmen op signalen in  lichaam; je krijgt meer verbinding met je gevoel en intuïtie. Yoga therapie helpt om de nodige concentratie, stilte en innerlijke rust te ontwikkelen. Je bent meer aanwezig in het hier en nu en het versterkt je energie.

Je komt tot verassende ontdekkingen en tot dieper inzicht in jezelf. Het bevordert je welzijn en het vergroot je mentale en fysieke veerkracht.